lördag 20 augusti 2011

Lördagsgott!!

 

Blev så sugen på parmessankex efter att ha läst Jenny´s blogg! Var alldeles för länge sedan jag bakade dessa superenkla läckerheter!
Får nog bli mitt lördagsgodis, tror jag...
Tänkte att det kanske är fler som vill frossa i ost, som dessutom passar utmärkt tillsammans med vissa alkoholhaltiga drycker....
Så här kommer receptet!


Parmesankex

Parmesankex
Foto: Stefan Wettainen
Ingredienser
100 g färskriven parmesan 120 g vetemjöl 100 g rumstempererat smör några riv på en muskotnöt 1 nypa cayennepeppar 10 g havssalt torkade örter eller hackade nötter till garnering

Gör så här

1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke och arbeta ihop dem för hand eller i hushållsmaskin till en jämn deg som håller ihop. Om degen verkar torr och smulig, tillsätt en matsked vatten eller två.
2. Ta upp degen på bakbordet och forma två rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla dem i torkade kryddor eller nötter, t ex timjan, rosmarin eller hackade pinjenötter. Lägg rullarna i kylen i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Skär rullarna i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda kexen i 7–8 minuter eller tills de fått lite färg.
5. Förvara kexen i papperspåse eller burk. (om det finns några kvar att förvara vill säga....)

NJUT!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar